Golman koji je za vikend primio 'osmicu' od Cityja: Molio sam Boga da mi ne dadnu deset...

Noćna mora za Bena Fostera

Golman koji je za vikend primio 'osmicu' od Cityja: Molio sam Boga da mi ne dadnu deset...

Jedan od onih koji se još uvijek nisu oporavili od šoka zvanog gostovanje na Etihadu je golman Watforda Ben Foster.

On je u subotu poslijepodne primio gotovo nestvarnih osam golova od Manchester Cityja u okviru Premier lige, a dva dana nakon meča, i dalje shrvan, rekao je da je molio Boga ne primi deset komada.

Građani su nakon 20 minuta igre postigli nestvarnih pet golova i tada je djelovalo kao da će prednost biti i dvocifrena. Srećom po Fostera, izabranici Pepa Guardiole su malo stali na loptu pa su do kraja postigli još 'samo' tri gola.

"Uopšte nam nije bilo zanimljivo. Mogu reći kao golman, kada dolazite na Etihad, možete biti sretni ako primite samo jedan ili dva gola, ali kod nas se čitava priča raspala nakon samo 50 sekundi. Kada smo primili pet golova u prvih 20 minuta, pomislio sam: 'O Bože, ovo bi moglo otići na deset.' Bilo je brutalno. Ovaj City je bez dileme najbolja ekipa protiv koje sam ikad igrao", rekao je Foster i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pitanje je vremena kada će nekome napraviti nešto slično. Što ih čini tako dominantnima? Uvijek su agresivni, uvijek su prvi na lopti i ne daju ti sekunde prostora za razmišljanje. Tek što ekipa dođe u posjed lopte i pokušava razmisliti što s njom, prođe sekunda i već se moraš braniti jer City napada. Svi se kreću kao jedan i to je nevjerojatno. Oni su pravi prototip fudbalera. Možda nisu visoki, ali su svi podjednake konstitucije. Snažni i brzi. Ubrzanje i tehnika je nevjerojatna."

Watford se nakon blamaže na Etihadu nalazi na posljednjoj poziciji Premiershipa s tek dva osvojena boda poslije šest kola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hooruk
Bog ti je uslisio molbu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti