Navijač savjetovao legendi Barcelone koga da uvede u igru, on ga poslušao i napravio pun pogodak

Milito razgovarao s navijačem u toku meča

Navijač savjetovao legendi Barcelone koga da uvede u igru, on ga poslušao i napravio pun pogodak

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Gabriel Milito, već skoro dvije godine nalazi se na klupi Argentinos Juniorsa.

Milito je svoju igračku karijeru završio prije deset godina u Independienteu i odlučio se nakon toga posvetiti trenerskom poslu.

Prvi angažman imao je u Estudiantesu, a nakon toga vodio je Independiente i O'Higgins nakon čega je početkom 2021. godine izabran za novog trenera Argentinos Juniorsa.

Milito se ovog vikenda našao u centru pažnje javnosti nakon meča Argentinos Juniorsa i Santa Fe Uniona u kojem je njegov tim uspio da pobijedi sa 2:0.

Međutim, na društvenim mrežama hit je postao video na kojem se vidi kako Milito u toku utakmice razgovara s jednim od navijača koji je davao savjete treneru Argentinos Juniorsa šta treba da uradi i kako da vodi ekipu.

Milito je razgovarao s navijačem koji mu je rekao kakvu izmjenu treba da napravi, a da stvar bude zanimljivija on ga je zaista poslušao.

U 83. minuti utakmice Milito je odlučio da napravi dvostruku izmjenu i na teren je poslao Federica Redonda i Gastona Verona, a mnogi su bili šokirani jer su shvatili da je nekoliko minuta prije toga navijač savjetovao Militu da upravo to napravi.

"Živimo u demokratskom svijetu s potpunom slobodom. On je tražio da ubacim veznjaka i to je bio ispravan potez. Nisam ga čuo odmah na koga misli, ali i on i ja smo vidjeli da nam fali kreacije na sredini terena. Odluka je bila dobra jer smo četiri minute nakon toga zabili gol za 2:0 i pobijedili", rekao je Milito nakon utakmice.

Argentinos Juniors se nakon 13 odigranih kola nalazi na četvrtoj poziciji, a u narednom kolu ekipa Gabriela Milita igra protiv Estudiantesa.

Top Komentari

Zoilomas
Dobar Trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti