PSG pripremio 25 miliona eura za prvo zimsko pojačanje - 18-godišnjak stiže na Park prinčeva

Gabriel Moscardo stiže u Pariz

PSG pripremio 25 miliona eura za prvo zimsko pojačanje - 18-godišnjak stiže na Park prinčeva

E. Ganibegović

PSG se na zimu želi dodatno pojačati. Kako inostrani mediji prenose, francuski tim pripremio je 25 miliona eura za prvo pojačanje, a to će biti 18-godišnjak iz Brazila.

Bez obzira na dovođenje raznih fudbalera i ulaganje ogromnih količina novca, PSG nije uspio ostvariti glavni cilj. U pitanju je svakako osvajanje Lige prvaka.

Najbliže tome bili su 2020. godine kada su izgubili finale od Bayerna. Prethodne dvije sezone ispadali su u osmini finala.

Ni ove sezone ne izgleda ni približno dobro. Na dobrom su putu da takmičene završe već u grupnoj fazi, ako ne pobijede u posljednjem kolu protiv Borussije Dortmund.

Čini se da se transfer politika na Parku prinčeva mijenja. Izgleda da više prioritet nisu velika imena, nego mladi fudbaleri.

U veznom redu ljetos je PSG doveo samo jednog igrača. Radi se o Manuelu Ugarteu. Luis Enrique ima dosta problema u sredini naročito nakon povrede Zaire-Emeryja.

Oglasi

Gabriel Moscardo je 18-godišnji brazilski veznjak koji igra u domaćem prvenstvu za Corinthians. Upravo za njega je PSG pripremio 25 miliona eura. 

Može igrati kao defanzivni ili ofanzivni vezni. Ljetos je prebačen u seniorski tim brazilske ekipe. U 2023. godini Moscardo je odigrao 36 utakmica za Corinthians u svim takmičenjima i postigao jedan gol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako se danas oglasio brazilski novinar Joaquim Piera te istakao da je igrač Corinthiansa vrlo blizu potpisivanja ugovora s PSG-om.

Osim PSG-a, za njegove usluge zainteresovani su bili Barcelona i Chelsea. Čini se da će Brazilcu prva evropska stanica, ipak, biti PSG i Francuska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi