Najbolji indirekt ikad: Sve je trajalo tako kratko da se pola živog zida nije stiglo ni pomjeriti

Batistuta konačno otkrio tajnu

Najbolji indirekt ikad: Sve je trajalo tako kratko da se pola živog zida nije stiglo ni pomjeriti

Admin Čaušević

Pravilo indirektna je snagu stupilo tek sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Desna noga Gabriela Batistute i fudbali teren bili su kao stvoreni jedno za drugo. U 1990-ima i ranim 2000-ima, argentinski napadač i njegovo pouzdano oružje izazvali su haos diljem Europe.

Tijekom njegovog vremena s Fiorentinom, čovjeku prikladnog nadimka 'Batigol' sigurno nije bilo teško postizati golove, a jedan je nezaboravan.

Batistuta se pridružio slavnom talijanskom klubu iz Boca Juniorsa 1991. godine i učvrstio legendarni status među pristalicama Viole.

Nezadrživi napadač zabio je 203 gola u 331 nastupu za Fiorentinu, u sezoni 1994./95 bio je i najbolji strijelac prvenstva Italije kada je postigao 26 golova.

Nekoliko pogodatak Batistute u ljubičastom dresu bile su apsolutne majstorije, iako postoji jedan koji stoji "glavom i ramenima" iznad ostalih.

Oglasi

Riječ o njegov kultnom golu iz indirekta kada je supersnažnim udarcem pocijepao mrežu protiv Milana tokom sezone 1998/99.

Što se tiče golova iz situacije indirektnog udarca, teško je zamisliti neke koji su jednaki Batistutinu projektilu, koji je prošao ravno iznad glava nekih legendarnih figura u živom zidu Rossonea.

Legendarni Argentinaca sada je otkrio što mu je prolazilo kroz glavu prije nego što je naciljao s ruba šesnaesterca.

U briljantnom snimku postavljenom na društvene medije, Batistuta objašnjava kako je mogao vidjeti strah u očima protivnika i odlučio je ciljati u njihove glave, jer je znao da neće skočiti da pokušaju blokirati napad iz neposredne blizine.

Sve se desilo tako brzo da se pola živog zida nije stiglo ni pomjeriti. Da je Ibrahim Ba uspio blokirati udarac glavom, sigurni smo da bi Francuz pao u nesvijest.

Sezona 1998/99 bila je Batistutina osma i posljednja u Fiorentini. Zamijenio je Firencu za Rim u ljeto 1999. i osvojio naslov Serie A sa Romom u sezoni 2000./01.

Top Komentari

Klicko
Koja devetka yebote
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti