A jedva stoji na nogama: Nevjerovatna skromnost jednog od najboljih ikad

Ulovljen u pizzeriji

A jedva stoji na nogama: Nevjerovatna skromnost jednog od najboljih ikad

Admin Čaušević

Bez obzira što imaju status božanstva među navijačima klubova za koje su igrali neke fudbalske legende nastoje da vode maksimalno skroman život. 

Gabriel Omar Batistuta je apsolutna legenda u Firenci, zasigurno najbolji igrač Fiorentine svih vremena s obzirom na neizbrisiv trag kojeg je ostavio na stadionu Artemio Franchi.

Batistuta je dres Fiorentine nosio od 1991. do 2000. godine. Iako je s Romom osvojio Scudetto jasno je da je u dresu Viola proveo svoje najbolje igračke dane.

Popularni Batigol danas vodi miran i skroman život, a posljednjih nekoliko sedmica upravo boravi u Firenzi, gradu gdje uživa veliku popularnost.

Legendarni Argentinac je tokom vikenda ulovljen u jednoj od pizzerija kako stoji u redu čekajući slobodan stol čim je pokazao veliku skromnost.

Iako je mogao tražiti od gazde da mu što prije oslobodi mjesto odlučio je da bude "običan smrtnik" i to u gradu gdje ima status božanstva.

Oglasi

Batistuta je tokom karijere imao ogromnih problema s povredama, kako koljena tako i zgloba. Bolove osjeća i danas pa uopšte ne može dugo da stoji na nogama. I kad to radi prikriva bol.

"Ostavio sam fudbal i preko noći nisam mogao hodati. Vršio sam nuždu u gaće iako mi je kupatilo bilo udaljeno tri metra. Bilo je 4 ujutro, znao sam da ako ustanem da će me zglobovi ubiti", kazao je Batistuta svojevremeno.

"Ne mogu to opisati riječima, tu bol više nisam mogao podnijeti", govorio je legendarni napadač kojeg na sreću doktori nisu poslušali kada je tražio da mu amputiraju noge.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čuveni golgeter je prije nekoliko godina ugradio metalne proteze u zglobove samo kako bi ublažio bol, međutim i dalje s vremena na vrijeme ošteti poteškoće zbog čega se i ne kreće previše.

Bilo je govora da bi se mogao vratiti u Fiorentinu te dobiti angažman na nekoj od rukovodećih funkcija, ali klupski predsjednik Rocco Commisso i nije previše zainteresovan za tu opciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi