Ima 54 godine, htio amputirati obje noge, a sinoć zabio gol za pamćenje i dobio nevjerovatne ovacije

Batistuta je i dalje "ubica" za golmane

Ima 54 godine, htio amputirati obje noge, a sinoć zabio gol za pamćenje i dobio nevjerovatne ovacije

Endin Čaušević

Legendarni napadač Gabriel Omar Batistuta zaigrao je na jednoj revijalnoj utakmici i iako ima već 54 godine pokazao je da magija u njegovim nogama i pored svih bolova i problema koje je imao nije nestala.

Batistutu mnogi pamte po fenomenalnim igrama u dresu Fiorentine, a tada su dječaci širom svijeta nosili legendarni ljubičasti dres koji je i dan danas prva asocijacija na ovog Argentinca.

Kasnije je Batistuta briljirao i u Romi s kojom je osvojio titulu prvaka Italije, no nakon toga krenuli su problemi s koljenima zbog kojih je nekadašnji napadač živio u agoniji skoro 20 godina.

Batistuta je karijeru završio 2005. godine u katarskom Al Arabiju i nakon toga se totalno povukao iz javnog života. Koljena su mu bila skoro uništena, te je išao s operacije na operaciju kako bi barem koliko-toliko normalno mogao da živi.

U intervjuu prije nekoliko dana ovaj 54-godišnjak priznao je da je čak razmišljao o amputaciji obje noge jer su bolovi bili toliko nepodnošljivi.

Oglasi

Međutim, na svu sreću do toga nije došlo, a Batistutin život danas je mnogo bolji i bezbolniji, te se ponovo ponekad vrati na fudbalski teren kako bi pokazao kakav je majstor.

Batistuta je bio dio revijalne utakmice koja se igrala sinoć i bila je humanitarnog karaktera. Tu je bio veliki broj nekadašnjih fudbalskih majstora, no svojim potezom Batistuta je sve njih bacio u sjenu.

Legendarni Argentinac zabio je fantastičan pogodak za 3:3 i podsjetio na stare dane, a zbog svoje majstorije mnogi su ustali na noge i aplaudirali mu.

Batistuta je na 331 utakmici zabio čak 203 gola u dresu Fiorentine, dok je za Romu dao 33 gola na 87 utakmica.

U karijeri je još igrao za River Plate, Newell's Old Boys, Inter i Bocu Juniors. U dresu reprezentacije Argentine na 78 mečeva zabio je 54 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi