Novo pojačanje Chelseaja: Njegov agent se u junu kleo u Real, ali stvari nisu išle po planu

Mladi golman u Londonu

Novo pojačanje Chelseaja: Njegov agent se u junu kleo u Real, ali stvari nisu išle po planu

Edmir Škorić

Kako javlja stručnjak za transfere Fabrizio Romano, golman Gabriel Slonina (18) danas bi trebao obaviti ljekarski pregled u Londonu.

Amerikanac trenutno još uvijek igra u domovini za Chicago Fire FC i tamo će završiti i tekuću sezonu, a potom bi se trebao pridružiti Plavcima početkom 2023. godine, odnosno prije početka drugog dijela sezone u Premier ligi.

Slonina se smatra ogromnim golmanskim talentom. Na Stamford Bridgeu bi trebao stasati u sjeni Edouarda Mendyja (30) i zahuktati konkurenciju.

Dolazak američkog golmana značit će i odlazak Kepe Arrizabalage (27). Španac je prije četiri godine prešao u Chelsea iz Athletica za vrtoglavih 80 miliona eura, ali imao je mnogo pogrešaka i umjesto da se pretvori u najboljeg golmana na svijetu, u potpunosti je pao u drugi plan i vremenom ispao iz forme.

Što se Slonine tiče, Chelsea će Chicagu za njega platiti 18 miliona eura. Njegov agent Jaime Garcia je početkom juna nagovještavao transfer u Real Madrid.

"Uz dužno poštovanje drugim klubovima i ostalim ponudama, ne možete reći ne Real Madridu", objavio je tada njegov agent Jaiem Garcia, ali čini se da nije došla prava ponuda iz Madrida, pa je Amerikanac završio u Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon Raheema Sterlinga (27), koji dolazi iz Manchester Cityja, i Kalidoua Koulibalyja (31), koji je došao iz Napolija, on je treće pojačanje u Chelseaju.

Momčad Thomasa Tuchela novu će sezonu započeti sljedeće subote (18.30 sati) gostovanjem kod Evertona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi