Gaćinović preuzeo Spartak iz Subotice

Bivši trener Leotara i Zvijezde

Gaćinović preuzeo Spartak iz Subotice

Trebinjac Vladimir Gaćinović imenovan je za novog trenera srbijanskog superligaša Spartaka iz Subotice.

Pedesetdvogodišnji stručnjak je u Spartaku najprije bio pomoćni trener, a nakon što je dosadašnji šef struke Aleksandar Veselinović preuzeo Vojvodinu, ukazana mu je prilika da klub predvodi do kraja sezone.

Gaćinoviću će u radu pomagati treneri Savo Pavićević i Darko Sekulović, dok će rad sa golmanima nastaviti Srđan Žakula.

"Želio bih da se zahvalim upravi na ukazanom povjerenji. Možda je period od nekih osam i pol mjeseci koliko sam proveo ovdje utjecao na to da doneseu odluku da sam ja osoba od povjerenja i osoba da samostalni vodi Spartak. Zaista imam ogromnu čast i obavezu da to opravdam", rekao je Gaćinović na predstavljanju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Trenersku karijeru Gaćinović je započeo u rodnom Trebinju, gdje je vodio Leotar, a prije nego što je došao u Spartak još je imao priliku raditi u litvanskoj Sudovi i Zvijezdi iz Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi