Gaitan spasio Atletico protiv Betisa

Minimalna pobjeda domaćih

Gaitan spasio Atletico protiv Betisa

E. Čaušević

Atletico Madrid večeras je na Vicente Calderonu sa minimalnih 1:0 savladao Betis u okviru 18. kola La Lige.

Izabranici Diega Simeonea uspjeli su doći do nove pobjede na svom terenu, ali dosta teže nego što se očekivalo. Navijači Atletica večeras su očekivali ubjedljivu pobjedu, ali je Betis pružio sjajan otpor, te je skupo prodao svoju kožu.

Atletico je odlično otvorio utakmicu i do prednosti je stigao već u osmoj minuti kada je mrežu Betisa zatresao Gaitan. Početak meča je mnogo obećavao, ali se na kraju ispostavilo da će ljubitelji fudbala gledati pravu uspavanku.

Treba dodati da je Betis u večerašnjoj utakmici imao duplo više udaraca prema golu od Atletica. Ipak, gol Gaitana presudio je meč i donio je važna tri boda domaćoj ekipi.

Atletico Madrid je četvrti na tabeli La Lige sa 34 boda, dok je Betis na 14. mjestu sa 21 bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 18. kolo:

Atletico Madrid - Betis 1:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti