Galatasaray angažovao reprezentativca Norveške

Martin Linnes stiže u Istanbul

Galatasaray angažovao reprezentativca Norveške

Aktuelni prvak Turske Galatasaray je danas angažovao respektabilno pojačanje.

Dres turskog velikana će u naredne tri i po godine nositi Martin Linnes, 24-godišnji reprezentativac Norveške, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Kongsvinger i Molde.

Linnes je ove sezone skrenuo pažnju na sebe odličnim partijama u dresu Moldea u Evropskoj ligi, a skauti Galatasarayja su ga posebno primijetili na utakmicama protiv drugog kluba iz Istanbula, Fenerbahčea.

Iako visina obeštećenja nije zvanično potvrđena, navodno je Galatasaray Moldeu platio dva miliona eura za ovog desnog beka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Martin Linnes je u dosadašnjoj karijeri odigrao 12 utakmica za A reprezentaciju Norveške, a u mladosti je bio član i svih omladinskih selekcija svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi