Konyaspor bio na korak od boda protiv Galate, ali onda je Šehić loše reagovao

Domaći u finišu stigli do pobjede

Konyaspor bio na korak od boda protiv Galate, ali onda je Šehić loše reagovao

E. Čaušević

Fudbaleri Galatasarayja večeras su na svom terenu pobijedili Konyaspor sa 1;0 u meču 38. kola turske Superlige.

Galatasaray je s ova tri boda ostao u utrci za prvo mjesto koje trenutno trži ekipa Bešiktaša. Međutim, domaći tim je na Turk Telekom stadionu teže od očekivanog uspio da savlada Konyaspor.

Konyaspor za koji su večeras cijeli meč odigrali Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović su pružili odličan otport Galati, ali su kapitulirali u samom finišu.

Gosti su uspjeli da odigraju jako dobru utakmicu i činilo se da će osvojiti jedan bod protiv Galatasarayja, ali nažalost to se nije desilo.

Domaći ti uspio je da dođe do pobjede u samom finišu nakon jedne lošije reakcije bh. golmana Ibrahima Šehića.

Šehić nije dobro reagovao nakon udarca Babela u 87. minuti iako je lopta išla po sredini gola. No, jedan od igrača Konyaspora je očito smetao bh. golmanu kojeg je iznenadila lopta i uspio ju je nekako odbiti.

Međutim, na odbijenu loptu natrčao je Akbaba koji je uspio da postigne gol za 1:0 i tako donese tri boda svom timu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray je nakon ove pobjede stigao na treće mjesto sa 72 boda, a Bešiktaš koji je lider prvenstva ima šest bodova više. Konyasport je na 12. poziciji sa 42 boda.

Međutim, ekipa za koju igraju bh. reprezentativci je u veoma lošoj seriji jer su već šest utakmica bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi