Ludnica, preokreti i osam golova u duelu Rizespora i Konyaspora
FOTO: FB Konyaspor

Nastup upisala četiri bh. fudbalera

Ludnica, preokreti i osam golova u duelu Rizespora i Konyaspora

H. Zilić

U 36. kolu turske Superlig meč su odigrali Rizespor i Konyaposr.

Utakmica je ponudila nevjerovatan fudbal, preokrete i na kraju osam golova, Rizespor je slavio sa 5:3.

Konya je fenomenlano otvorila meč. U šestoj minuti Guilherme je pogodio za 0:1, a u 12. minuti Cikaleshi pogađa za 0:2 i tada se činilo da će gosti upisati trijumf, ali onda nevjerovatan "brodolom" Konyaspora.

U 21. minuti Đoković pogađa za 1:2, a da bi Michalak u 27. minuti pogdoio za 2:2 i postavio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još tri gola u mreži našeg Ibrahima Šehića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Remy u 68. minuti pogađa za 3:2, da bi Samudio u 74. bio precizan za 4:2. Igrala se 82. minuta kada je Demirbag autogolom doveo Rizespor u vodstvo od 5:2. U 86. minuti Kravets je smanjio na 5:3, što je bio konačan rezultat utakmice.

Pored Ibrahima Šehića u startnoj postavi Konyaspora bili su Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević, dok je Amar Rahmanović dobio šansu za igru u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi