Navijači Galate htjeli napraviti pakao Dancima, pa napravili budalu od sebe

Pogrešan plan

Navijači Galate htjeli napraviti pakao Dancima, pa napravili budalu od sebe

Edmir Škorić

Galatasaray se vratio u grupnu fazu Lige prvaka, a večeras od 18:45 sati u Istanbulu pred punim tribinama dočekuje Kopenhagen.

Očekivano, na tribinama ludnica, ništa se ne čuje izuzev navijača Galate koj žele da vode svoj tim do prve pobjede u Ligi prvaka. Od turskih navijača se ništa manje ni ne očekuje. Iako je domaćin bio mnogo bolji, na poluvremenu gosti iz Kopenhagena vode sa 1:0. 

Međutim, propisno su se obrukali noć ranije. Imali su paklen plan da otežaju gostima iz Danske, ali su zbog bizarne greške napravili budalu od sebe.

Kako prenose turski mediji, navijači domaćina ponovo su htjeli da na karakterističan način "dočekaju" rivala i otišli su u jedan od hotela. Vjerovali su da su ovdje prenoćili igrači Kopenhagena.

Noću su zapalili vatromet, a na društvenim mrežama već su se pojavili snimci cijelog incidenta uz napomenu "Dobro došli u pakao".

Oglasi

Danski portal tipsbladet.dk se zainteresovao za cijelu stvar i zatražio komentar od press službe Kopenhagena. Tada se ispostavilo da niko nije čuo eksplozije i nerede noću. Ispostavilo se da su navijači jednostavno... dobili pogrešnu informaciju i otišli pred pogrešan hotel.

To je potvrdio i Daniel Rommedahl, jedan od članova danskog kluba. "Pogrešan hotel", napisao je na Twitteru.

Ultrasi Galate su se tako propisno obrukali sa željom da zagorčaju život svom protivniku, no zato večeras od prve minute prave spektakl na tribinama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U užarenoj atmosferi Galata je od početka u žestokim napadima i želi doći do pobjede kojom bi bio korak bliže nokaut fazi.

Osim Galate i Kopenhagena, u grupi se nalaze još Bayern i Manchester United, koji će svoj meč odigrati večeras od 21h u Minhenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti