U Istanbulu najavljena najveća 'bomba' prijelaznog roka, pa su svi ubrzo 'ohlađeni'

Rivali krenulo po Thiaga, ali

U Istanbulu najavljena najveća 'bomba' prijelaznog roka, pa su svi ubrzo 'ohlađeni'

M. Šljivak

Turski mediji objavili su danas kako bi španski reprezentativac Thiago Alcantara mogao pojačati nekog od istanbulskih velikana. Fenerbahče i Galatasaray u pokazivali interes za veznjaka Liverpoola, ali od transfera neće biti ništa.

Thiago Alcantara neće karijeru nastaviti u Turskoj. Iskusni 32-godišnji veznjak nije u prvom planu kod Jurgena Kloppa u Liverpoolu i klub mu je dopustio da ode ako to želi.

On se prethodnih dana povezivao s prelaskom u redove istanbulskih velikana Fenerbahčea i Galatasaraya, a stvari su postale vruće kada je objavljeno da se jedan od njegovih agenata nalazi u Istanbulu.

Međutim, navijači turskih velikana ubrzo su 'ohlađeni'. Menadžer Alex Boesch je istakao kako je njegov kolega u Istanbulu na odmoru i da od transfera neće biti ništa.

"Moj partner Jordi je otišao u Istanbul na odmor. Thiago neće igrati u Turskoj", poručio je Alex Boesch.

Oglasi

Prijelazni rok u Turskoj traje do sutra. Pretpostavlja se da će biti određenih potpisa, a vidjet ćemo da li će biti pojačanje za glavne kandidate za titulu.

Thiago Alcantara bi većini klubova bio veliko pojačanje. Radi se o fenomenalnom fudbaleru i nekada jednom od najboljih veznjaka svijeta.

Karijeru je počeo u Barceloni, nastavio je u Bayernu, a od 2020. godine je član Liverpoola.

Thiago se može pohvaliti brojnim trofejima. S Barcom i Bayernom je osvojio gotovo sve što je mogao, dok je s Redsima osvojio FA Kup i Community Shield.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za reprezentaciju Španije sjajni veznjak je nastupio 46 puta i postigao je dva gola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi