Galatasaray osvojio Kup Turske!

Preokret za trofej

Galatasaray osvojio Kup Turske!

Večeras je u Sivasu odigrano finale Kupa Turske. Galatasaray je sa 3:1 savladao Akhisarspor i došao do trofeja.

Prvo poluvrijeme je donijelo tvrd fudbal, a završeno je rezultatom 0:0.

U nastavku je, pak, viđeno puno više uzbuđenja, a osim četiri gola viđen je i crveni karton za Akhisarspor.

Ipak, Akhisarspor je prvi došao do vodstva i to nakon što je brzu kontru svoje ekipe golom za 1:0 u 56. minuti uspio krunisati Manu.

Mogao je Galatasaray poravnati na 1:1 već nakon devet minuta, ali Ndiaye nije uspio savladati golmana Akhisara, Ozturka, sa bijele tačke.

Ipak, Galata će dobiti novu priliku sa bijele tačke, a prije toga je Lopes zbog faula i burne reakcije u 78. minuti zaradio isključenje i ostavio Akhisar sa desetoricom.

U 80. minuti odgovornost je preuzeo Gumus i sa penala donio Galati poravnanje.

Nije se dugo čekalo ni na preokret Galatasarayja, a on se desio u 88. minuti kada je Feghouli iz drugog pokušaja, nakon dobrog ubacivanja, uspio savladati Ozturka i pogoditi za 2:1.

Konačnih 3:1 postavio je Diagne u četvrtoj minuti sudijske nadoknade nakon odličnog ubacivanja Belhande iz slobodnjaka.

Tako je Galatasaray došao do trofeja Kupa Turske, a već predstojeće nedjelje igra "finale" turskog šampionata protiv Bašakšehira, pa može doći i do titule prvaka Turske.

Treba dodati da je Avdija Vršajević odigrao 60 minuta za Akhisarspor prije nego što ga je zamijenio Caviker.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi