Nestvaran preokret Galate, vjerovatno i za titulu

Turska Super liga

Nestvaran preokret Galate, vjerovatno i za titulu

E. Škorić

Nogometaši Galatasarayja danas su na gostovanju kod Rizespora slavili s 3:2.

Galata je u Rizeu "morala" pobijediti kako bi zadržala prvo mjesto, a na kraju je uspjela nakon nevjerovatnog preokreta u sudijskoj nadoknadi.

Feghouli je u devetoj minuti postigao gol za 0:1, a Diagne u 38. minuti ne postiže gol s bijeke tačke, no kasnije će se iskupiti i postati junak Galate.

Muriqi je u 45. pogodio za 1:1, a Umar u 76. minuti za vodstvo Rizespora, iako je samo dvije minute kasije Samudio dobio direktan crveni karton u sastavu domaćina.

Tek u nadoknadi novi penal za goste, Diagne je opet šutirao i ovaj put pogodio za 2:2, a isti igrač na isteku 97. minute glavom pogađa za veliko slavlje gostiju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray ostaje prvi sa 66 bodova, tri manje ima Bašakšehir, a do kraja su ostala još dva kola. Bašakšehir ima da odigra sutra svoj duel ovog kola s Ankaragučuom.

U pretposljednjem 33. kolu sastaju se upravo Galatasaray i Bašakšehir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi