Igralo se dok gost ne pobijedi, ali ipak je titula u pitanju...

Galatasara slavio u 12 minuta nadoknade

Igralo se dok gost ne pobijedi, ali ipak je titula u pitanju...

E. Škorić

Galatasaray je "morao" da pobijedi jučer u okviru 32. kola turske Super lige na gostovanju kod Rizespora.

Galata je slavila s 3:2 nakon jedne neobične utakmice, a junak je bio Diagne koji je u nadoknadi zabio dva gola za preokret gostiju iz Istanbula. Isti je igrač ranije promašio i penal za 2:0, ali se uspio iskupiti.

Diagne je u 91. minuti iz penala zabio za 2:2, a šest minuta kasnije glavom je loptu poslao u mrežu za veliko slavlje najvećeg turskog kluba.

Ova pobjeda ostavila je Galatu ispred Bašakšehira, a upravo će tim Edina Višće u pretposljednjem, 33. kolu gostovati Galati.

Paradoksalno je to što se meč produžio za čak 12 minuta. Očigledno je da je Galatasaray danas morao da pobijedi i da se učinilo sve da se takav scenarij na kraju i desi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Domaćin se naravno ljutio, smatraju da su oštećeni u više situacija, ali pobjeda je ipak pripala klubu koji vodi žestoku bitku s Bašakšehirom za poziciju broj jedan.

Top Komentari

VelaHavle
E sto ne mogu kad se neko ovako ofirno gura, bez obzira sto se bore protiv Viscine plastike... odmah me podsjeti na vremena kad je Amar kupovao po nasoj ligi, i kad su ga razni Vukasovici, Bjelice, Mujici i ini dovodili do titule
2 0
Kladionicar_iz_mira
12 minuta produzeno jer su bile 3 intervencije VAR-a i lom noge Emrea Akbabe, 10 minuta mu se pomoc ukazivala. Prvo pregledaj utakmicu pa napisi clanak.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti