Sedam golova u okršaju Kasimpase i Galate, Icadi u centru pažnje - Možda i meč vrijedan titule

Velika tri boda gostima

Sedam golova u okršaju Kasimpase i Galate, Icadi u centru pažnje - Možda i meč vrijedan titule

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su fudbaleri Kasimpase i Galatasarayja u 30. kolu turske Super lige, a na kraju je bilo 4:3 za goste.

Meč istanbulskih rivala donio je sve što fudbal može da donese - čak sedam golova, autogol, promašeni penal, preokrete i na kraju slavlje fudbalera Galate koji su povećali vodstvo nad Fenerbahčeom i sada imaju pet bodova prednosti, s tim da se nadaju kako će ljuti rivali danas ostati bez trijumfa na teškom gostovanju kod Trabzonspora.

Mertens je u 27. minuti donio vodstvo Galati, ali je autogolom Maura Icardija Kasimpasa izjednačila već u 34. minuti. S 1:1 se otišlo na odmor, a u nastavku prava ludnica.

Već u 48. minuti je Icardi na asistenciju Mertensa donio novo vodstvo gostima, ali je Kara u 57. izjednačio na 2:2. U 77. minuti šok za domaće jer je Da Costa pogodio za 3:2. Samo dva minuta kasnije Claudio Winck je dobio direktan crveni karton.

U 81. minuti penal za Galatu, Icardi je promašio, no Argentinac se brzo iskupio i donio izjednačenje (3:3), da bi u 90. minuti Carlos Vinicius donio veliku pobjedu Galati.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zaista fantastičan meč, a Icardi je sada došao samo na gol od Edina Džeke, koji je i dalje vodeći na listi strijelaca sa 18 golova.

Svih 90 mintua za Kasimpasu je odigrao Haris Hajradinović, koji sada stiže u BiH na okupljanje reprezentacije koju 21. marta očekuje duel sa Ukrajinom na Bilinom polju u polufinalu baraža.

Top Komentari

mujaga13
Navuce sudija pobjedu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti