Galata razbila Rizespor i odvojila se na vrhu, Icardi se primakao Edinu Džeki!
Galatasaray razbio Rizespor i vratio se na vrh Super Lige.

Rizespor primio šest golova

Galata razbila Rizespor i odvojila se na vrhu, Icardi se primakao Edinu Džeki!

E. Ganibegović

Galatasaray je večeras razbio Rizespor i odvojio se na liderskoj poziciji Super Lige. Osim toga, na listi strijelaca se Mauro Icardi primakao Edinu Džeki.

U okviru 29. kola turske Super Lige Galatasaray je večeras na svom terenu ugostio Rizespor i slavio rezultatom 6:2.

Kohn sjajnim golom dovodi domaće u vodstov u 9. minuti, da bi rezultat duplirao Torreira 22 minute kasnije.

Hojer je smanjio na 2:1 u 38. minuti, no do kraja poluvremena Demirbay postiže dva pogotka i već tada rješava pitanje pobjednika.

Olawoyin je u 61. minuti dao novi tračak nade gostima, ali Demirbay iz penala u 64. minuti kompletira hat-trick.

Oglasi

Konačan rezultat je postavio u 85. minuti argentinski napadač, Mauro Icardi, koji je tako postigao 15. gol u sezoni i primakao se vodećem strijelcu lige, Edinu Džeki, na tri gola zaostatka.

Ovome dodajmo da je naš sjajni veznjak, Dal Varešanović, za goste večeras igrao prvo poluvrijeme, te ga je zamijenio Zeqiri.

Upravo je Zeqiri pred kraj utakmice zatresao mrežu Galatasarayja, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije. 

Sada Galatsaray ima 78 bodova na prvom mjestu. Pet više od Fenerbahcea, ali i utakmicu više. Rizespor je sedmi s 39 bodova.

Fenerbahce svoju utakmicu igra za dva dana na domaćem terenu protiv Pendikspora i za očekivati je da se vrati na dva boda zaostatka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se 30. kola tiče, Galatasaray će u goste kod Kasimpaše našeg Harisa Hajradinovića koji je prvi asistent lige, dok će Dal Varešanović i Rizespor ugostiti ekipu Gaziantepa.

Super Lig, 29. kolo:

Galatasaray - Rizespor 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti