U noći kad slavi prolazak dalje u LP stigla je iznenađujuća vijest o narednoj Modrićevoj destinaciji

Od Reala se može oprostiti u stilu

U noći kad slavi prolazak dalje u LP stigla je iznenađujuća vijest o narednoj Modrićevoj destinaciji

Admin Čaušević

Luka Modrić još uvijek ima priliku da se u velikom stilu oprosti od Real Madrida pošto su eliminacijom RB Leipziga Kraljevi ostali u igri za duplu krunu. U revanš meču osmine finala Lige prvaka Hrvat je igrao posljednjih 15-ak minuta.

Modrić se već nekako navikao na klupu Reala i činjenicu da svoju priliku za igru tokom utakmice, to je bio i slučaj protiv RB Leipziga u revanš meču osmine finala.

Na kraju je meč okončan 1:1 što je bilo dovoljno Kraljevima da se i ove godine nađu među osam najboljih ekipa Evrope i ostanu u igri za prestižni trofej.

To je za Modrića posljednja prilika da s Kraljevima osvoji još jednu Ligu prvaka, ali ne i u karijeri pogotovo nakon posljednjih vijesti koje su stigle i to iz Turske.

Naime, poznati turski list Fotomaç je objavio vijest da Modrića u svojim redovima od naredne sezone žele vidjeti dva tamošnja kluba, Fenerbahce i Galatasaray.

Oglasi

Spominju se i određene cifre prema kojim bi legendarni hrvatski veznjak u jednom od dva istanbulska velikana zarađivao 3.5 miliona po sezoni te bi mu bio ponuđen ugovor na godinu plus godinu.

Ljuti rivali ove sezone vode žestoku bitku za prvaka Turske te će jedan od njih sigurno igrati Ligu prvaka sljedeće sezone pa možda zbog toga i mogu biti primamljivi Modriću.

Jedan od faktora kojim se nadaju Turci je činjenica da u Istanbulu živi nekoliko Modrićevih prijatelja iz svijeta fudbala, prije svih Dominik Livaković pa i Edin Džeko.

Modrić se sigurno nalazi pred velikim iskušenjem šta uraditi pošto mu Real ne nudi novi ugovor već opciju da sam odluči da li će ostati i naredne sezone, ali i sjediti na klupi.

Od ranije je poznato da 38-godišnjeg fudbalera silno žele vidjeti Saudijci, dok na stolu ima ponuda iz MLS-a, a odnedavno je interes pokazao i zagrebački Dinamo.

Kako god teško je vjerovati da će Modrić konačnu odluku donijeti prije nego što završi s nastupima na Evropskom prvenstvu, vjerovatno posljednjem velikom reprezentativnom takmičenju.

Top Komentari

Medo-Brundo
Svaki dan pišete o novom klubu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti