Galatasaray u 96. minuti na nevjerovatan način ostao bez pobjede protiv Konyaspora
Galatasaray nije imao sreće u ovom meču

Svi su čekali da sudija svira kraj, a onda se desila bizarna situacija

Galatasaray u 96. minuti na nevjerovatan način ostao bez pobjede protiv Konyaspora

S. Pašalić

Nogometaši Galatasaraya ni u 2. kolu nisu uspjeli stići do pobjede.

Nakon što su na otvaranju prvenstva poraženi na gostovanju kod ekipe Denizilispora sa 2:0, izabranici Fatiha Terima su željeli na svom terenu osvojiti sva tri boda protiv Konyaspora.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0 iako su obje ekipe imale priliku da stignu do vodstva.

To je ipak u nastavku pošlo za rukom igračima Galatasaraya koji su golom Ryana Babela u 60. minuti poveli sa 1:0.

Domaći su i nakon toga napadali, ali se sve promijenilo u 75. minuti kada je Seri zbog neopreznog starta dobio crveni karton i Galatasaray je ostao sa deset igrača na terenu.

Konyaspor je zatim pokušavao stići do izjednačenja i kada se činilo da u tome neće uspjeti, Jens Jonsson je u 96. minuti postigao dosta bizaran gol.

Naime, gosti su krenuli u posljednji napad, a lopta je došla do šesnaesterca Galatasaraya i zatim su dva igrača Konyaspora pokušala u isto vrijeme opaliti po lopti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ona se nakon toga odbila od jednog igrača Galatasaraya koji ju je samo pogledom ispratio do Jonssona, a Danac je na kraju pogodio i donio svom timu bod.

U ekipi Konyaspora su nastupili bh. igrači Mario Aničić, Riad Bajić i Deni Milošević i sva trojica su odigrala cijeli meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi