Velika borba turskih klubova: Jedan dovodi igrača Rome, drugi bivšeg igrača Liverpoola
Sturridge bi trebao potpisati za Trabzonspor

Turska liga bi mogla biti bogatija za dva sjajna igrača

Velika borba turskih klubova: Jedan dovodi igrača Rome, drugi bivšeg igrača Liverpoola

S. Pašalić

Igrač Rome, Steven Nzonzi bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj.

Naime, Galatasaray je na svom zvaničnom profilu objavio kako su počeli pregovori sa rimskim klubom oko posudbe 30-godišnjeg Francuza.

Nzonzi je samo prije godinu dana stigao u Rim iz Seville za nešto više od 26.5 miliona eura, ali nije zadovoljio upravu i navijače kluba iako je prošle sezone odigrao 39 utakmica.

Sky Sport Italia navodi kako će turski tim platiti cijelu platu Francuza koja iznosi negdje između 3 i 4 miliona eura te će imati opciju da ga otkupi na kraju sezone.

Corriere dello Sport piše da bi Roma trebala dobiti milion eura za posudbu, a da bi Galatasaray narednog ljeta mogao otkupiti Nzonzija za 15 miliona eura.

S druge strane, bivši igrač Liverpoola, Daniel Sturridge također bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj.

Englezu je nedavno istekao ugovor sa Redsima i nakon toga je dobio jako puno ponuda.

Prema posljednjim informacijama on je na putu za Tursku kako bi stigao na pregovore sa Trabzonsporom koji će mu ponuditi dvogodišnji ugovor uz opciju produženja za još jednu godinu te godišnju platu koja bi trebala biti oko 3 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi