Galatasaray za malo novca skockao pakleno jak tim

Vrlo respektabilan tim

Galatasaray za malo novca skockao pakleno jak tim

S. Grebović

Iza nas je jedan vrlo uzbuljiv ljetni prelazni rok u kojem je bilo mnogo zanimljvih transfera uz neobično puno posudbi.

U moru transfera teško je ne primijetiti novi trend na fudbalskom tržištu, a to posudbe igrača. 

Primjera radi, Mauro Icardi tako otišao na posudbu u PSG, Ante Rebić u Milan, Roma je na taj način dovela tri solidna igrača – Henriha Mhitarjana, Nikolu Kalinića i Davidea Zappacostu.

Čini se da su klasični transferi postali ugrožena vrsta, dok posudba s opcijom otkupa postaje dominantna tržišna aktivnost.

U ovom prelaznom roku na tom polju prednjačio je turski šampion Galatasaray. Istanbulski velikan na odštete je potrošio svega 9,1 miliona eura. To danas realno nije veliki iznos kada su u pitanju transferi, a za taj novac tim su ispunili renomiranim imenima u svijetu fudbala.

Tako su novopečeni igrači ove ekipe postali Radamel Falcao, Ryan Babel, Emre Mor, Mario Lemina, Steven Nzonzi i Jean Michael Seri.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Svi oni su osim Falcaa stigli kao posuđeni igrači. Kolumbijac je potpisao ugovor kao slobodan igrač. Seri i Babel dobar su primjer jednog od razloga velikog broja posudbi, a to su visoke plate. Spomenuti dvojac igrao je prošle sezone za Fulham, londonski klub koji je ispao iz Premiershipa, a kojem su njihove plate bez igranja u prvom rangu engleskog fudbala postale luksuz.

Prvak Turske je tako skocao jedan vrlo lijep tim, kojeg predvodi novopečeni Kolumbijac, a kojeg pored domaćeg šampionata očekuje i učešće u Ligi prvaka u jednoj od najtežih grupa. Voljom žrijeba Galata je svrstana u grupu A sa PSG-om, Real Madridom i Club Bruggeom.Fotografija korisnika/ce GALATASARAY Bosna i Hercegovina.

Top Komentari

Novibroj
Penzija
2 0
OR7
ma đaba im opet ne mogu ništa u grupnoj fazi,svi dovedeni igrači su faktički polovni i dosli su da se haman penzionišu....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti