Galati veliki derbi sa Bešiktašom, Tošić ništa nije mogao Gomisu

Superliga

Galati veliki derbi sa Bešiktašom, Tošić ništa nije mogao Gomisu

M. Šljivak

Fudbaleri Galatasaraya pobijedili su u 31. kolu Superlige velikog rivala Bešiktaš sa 2:0 i tako su ponovo preuzeli vrh tabele.

Prvenstvo u Turskoj nikad nije bilo ovako uzbudljivo i u posljednja tri kola svjedočićemo velikoj borbi između Galate i Basaksehira, ali još imaju šta reći Fenerbahče i aktuelni prvak Bešiktaš.

Ipak, nakon današnjeg meča Bešiktaš je daleko od odbrane naslova. Galata ih je dobila sa 2:0 golovima Fernanda i Rodriguesa i došla je ponovo na prvo mjesto.

Gosti su o 65. minute igrali i bez isključenog Duška Tošića koji je skrivio penal hrvačkim zahvatom nad Gomisom, ali ga je Francuz promašio.

Međutim, na kraju je Galata došla do velike pobjede i krupnim koracima koračaju ka tituli.


Superliga, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray - Bešiktaš 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi