Galaxy poražen kod kuće, Ibrahimović poslao jasnu poruku saigračima

Kansas slavio u Los Angelesu

Galaxy poražen kod kuće, Ibrahimović poslao jasnu poruku saigračima

Endin Čaušević

Fudbaleri LA Galaxyja sinoć su doživjeli neugodan poraz na domaćem terenu od Sporting Kansas Cityja sa 2:0 u okviru petog kola Zapadne konferencije američkog MLS-a.

Nakon briljantne pobjede u gradskom derbiju protiv Los Angelesa sa 4:3 ekipa Sigi Schmida danas je doživjela neočekivan poraz pred domaćim navijačima od Kansasa. Gosti su slavili sa 2:0, a Galaxyju ovaj put nije pomogao ni Zlatan Ibrahimović koji je u igru ušao polovinom drugog poluvremena.

Trener Galaxyja nakon utakmice poručio je svojim fudbalerima da ne smiju igrati više tako opušteno jer ih je to ovaj put koštalo. Svoje saigrače na neki način kritikovao je i Ibrahimović, ali je poručio da će učiniti sve što može da ih maksimalno motiviše za nastavak prvenstva.

"Ako nisu gladni onda ću se ja pobrinuti da to budu. Moramo napredovati iz dana u dan, biti pametni, ali i spremni. Iskreno, osjećam se jako dobro i narednu utakmicu ću vjerovatno početi od prve minute, pa ćemo vidjeti. Sve je do trenera i onoga što on misli i želi", rekao je Ibrahimović nakon utakmice.

Bh. fudbaler Baggio Hušidić utakmicu poraz protiv Kansasa odgledao je s klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi