Conte odlazi, poznat nasljednik na klupi Intera
FOTO: EPA

Ništa od Inzaghija i Allegrija

Conte odlazi, poznat nasljednik na klupi Intera

H. Zilić

Nakon što se pojavila vijest da Antonio Conte neće više biti trener Intera, Nerazzuri su krenuli u potragu za trenerom.

Dosta se imena dovodilo u vezu sa milanskim klubom.

Glavni kandidati bili su Simone Inzaghi i Max Allegri, ali kako stvari stoje, novi trener prvaka Italije bit će Marcelo Gallardo.

Gallardo pravi velike stvari sa argentinskim River Plateom na čijem je kormilu od juna 2014. godine, a prije toga imao je zapažene rezultat na klupi urugvajskog Nacionala.

Marcelo Gallardo je kao igrač ostavio trag u Evropi igrjaući za PSG i Monaco, a sada će imati priliku da se i kao trener pokaže na Starom kontinentu.

Izazov ne može biti bolji. Preuzimanje kormila aktuelnog prvaka Italije.

Oglasi

Italijanski prvak bi u narednim danima trebao i obajviti detalje vezane za Gallardov ugovor, a po završetku EURO- a i ozvaničiti sarandnju.

Conte je razočaran što klub ne želi nastaviti putem koji mu je prezentovan po dolasku i nakon svega je odlučio da ode.

Antonio Conte preuzeo je klupu Intera u junu 2019. godine. Klub je vodio u ukupno 102 utakmice i ima učinak od 64 pobjede, 23 neriješena rezultata i 15 poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napravio je sjajni stručnjak zaista odličan tim koji se prošetao do titule prvaka Italije, ali nažalost po navijače Intera, saradnja će se raskinuti.

Takav scenarij bi mogao natjerati mnoge igrače da poslušaju ponude drugih klubova i Inter bi mogao imati teške muke u odbrani naslova naredne sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi