Benzema i društvo dobili novog trenera!

Gallardo prihvatio ponudu

Benzema i društvo dobili novog trenera!

E. Oštraković

Nakon što je prije sedam dana Nuno Espirito Santo dobio otkaz na klupi Al Ittiaha, poznato je ime njegovo nasljednika. Riječ je o Marcelu Gallardu.

Gallardo je do preuzimanja Al Ittihada bio na pauzi, ali je odlučio da je sada pravo vrijeme da se vrati trenerskom poslu.

On će do kraja sedmice otputovati u Saudijsku Arabiju, te će tamo potpisati ugovor sa svojim novim klubom koji je prepun zvijezda.

Glavni zadatak za Gallarda biti će da Al Ittihad zaigra na klupskom Svjetskom prvenstvu.

[twitter]https://twitter.com/GerGarciaGrova/status/1724769079251062948[/twitter]

Oglasi

Nakon nekoliko dana pregovora, Gallardo je konačno prihvatio ponudu koju je dobio iz Saudijske Arabije i posao je sklopljen.

On će potpisati ugovor na 18 mjeseci, sa opcijom da ugovor bude produžen na još 18 mjeseci ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Još uvijek nije poznato ko će biti njegovi asistenti u stručnom štabu, a to bi također trebalo biti poznato u narednim danima.

Nuno Espirito Santo dobio otkaz zbog sukoba sa Benzemom

Nakon lošeg otvaranja sezone i samo dvije pobjede iz prvih devet utakmica bilo je jako mnogo nervoze u svlačionici Al Ittihada.

Nakon svega desio se i incident sa skupo plaćenom zvijezdom Karimom Benzemom, a "glavom" je na kraju platio trener.

Al Ittihad je na poluvremenu gubio sa 1:0 od tima iz Iraka Al Qouwa Al Jawiye u okviru AFC Lige prvaka.

Nakon što je Nuno Espirito Santo održao govor na poluvremenu, Benzemi se nije dopalo ono što je čuo.

On je odlučio da burno reaguje, te je izvrijeđao svog trenera, a Nuno Espirito Santo je odlučio da mu vrati istom mjerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije