Karim Benzema je kasno shvatio da pogađa vlastitu mrežu

Neobična scena

Karim Benzema je kasno shvatio da pogađa vlastitu mrežu

Midhat Šljivak

Karim Benzema danas je veoma raspoložen za davanje golova. U utakmici Al-Taawon - Al-Ittihad je zabio čak dva, jedan u protivničku, jedan u svoju.

Karim Benzema se nakon reprezentativne pauze vratio postizanju golova u ekipi Al-Ittihada. On je u prethodim danima vodio bitke s francuskim političarima koji su ga proglasili teroristom zbog podrške Palestini i odlučio je pokrenuti pravne korake.

Danas je u prvenstvenom meču francuski napadač itekako raspoložen za postizanje golova. Postigao je čak dva, jedan za svoj tim, drugi za protivnika.

Al-Ittihad je do vodstva stigao u 22. minuti. Conornado odlično pronalazi Benzemu koji glavom lijepo postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Oglasi

Ipak, samo četiri minute kasnije Francuz pronalazi i pogrešnu mrežu. Nakon ubacivanja iz kornera Karim loše reaguje i šalje loptu glavom u vlastitu mrežu.

Kao da je u jednom trenutku Benzema zaboravio da je to njegov gol i veoma efikasno je matirao kolegu iz ekipe.

Benzema je ove sezone u osam odigranih utakmica za Al-Ittihad postigao četiri gola i ima dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi