Problematični Benzema i društvo strahuju: Na klupu stiže legendarni Italijan bez trenerskog iskustva

Čini se da je posao završen

Problematični Benzema i društvo strahuju: Na klupu stiže legendarni Italijan bez trenerskog iskustva

Samir Mlaćo

Legendarni Paolo Maldini blizu je veoma kvalitetnog trenerskog angažmana, i to ne bilo kakvog.

Naime, Maldini bi prema saznanjima dobro upućenog Fabrizija Romana trebao sjesti na klupu saudijskog Al Ittihada.

Za ovaj tim između ostalih nastupaju Karim Benzema, N'Golo Kante i Fabinho, a Benzema je i kapiten ekipe. Trenersku palicu će tako vjerovatno dobiti Maldini, te naslijediti Nuna Espirita Santa.

On je dobio otkaz zbog serije loših rezulata, te čelnici kluba nisu dugo čekali.

Zanimljivo da će ovo za Maldinija biti prvi trenerski posao, i to u 56. godini. Do sada je radio u Milanu kao direktor kluba, te bio zadužen za strategiju razvoja kluba.

Sa njim je Milan osvojio prvu titulu nakon 11 godina posta, te je dobio brojne pohvale za svoj rad.

Oglasi

Kako će se snaći u Saudijskoj Arabiji ostaje da se vidi. Naravno, najveći problem će biti 'urediti' svlačionicu koja je prepuna skupocjenih imena.

Nuno Espirito Santo je postao bivši nakon poraza u azijskoj Ligi prvaka od Al Quwa 2:0, a došao je i u sukob sa Benzemom.

Trener je navodno rekao Benzemi da je veoma dobar fudbaler, ali da je prilično lijen kada je u pitanju pritisak na protivnika. Francuski napadač je Nunu odgovorio da treba da kritikuje cijeli tim, a ne samo njega.

"Sjajan si igrač, ali izgleda da si previše lijen kada treba napraviti pritisak na rivala", rekao je navodno Santo, na šta je Benzema odgovorio:

"Nemoj pričati samo sa mnom. Pričaj s cijelim timom."

Oglasi

"Ti si vođa tima, primjer za ostale i najvažniji fudbaler. Moraš preuzeti inicijativu i biti primjer svim igračima", rekao je Santo Benzemi.

Sa bogatim klubom iz Saudijske Arabije povezivao se odmah i Zinedine Zidane, no čini se da od toga nema ništa i da je sve riješeno.

Maldini će tako prvo imati cilj da smiri velike zvijezde, a to mu ne bi trebao biti problem. Na terenu je kao igrač dobijao bitke sa velikim zvijezdama, sada to treba prenijeti i na svlačionicu.

Elegantan, fokusiran, brz i pravovremen u startovima Maldini je bio noćna mora za svakog napadača. Protiv njega se nije naigrao niko u karijeri, a onaj koji je to uradio morao se dobro namučiti.

Maldinijeva karijera je trajala gotovo tri decenije. Prošao je nekoliko različitih fudbalskih epoha. Sve u dresu Milana za kojeg je nastupao 24 sezone te je skupio preko 900 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi