Pale teške riječi: Otkriveni detalji razgovora Benzeme i Santa, trener platio glavom!

Raskol u Al Ittihadu

Pale teške riječi: Otkriveni detalji razgovora Benzeme i Santa, trener platio glavom!

Eldar Ganibegović

Karim Benzema i Nuno Espirito Santo verbalno su se sukobili u toku posljednje utakmice koju je igrao Al Ittihad. Otkriveni su detalji svađe, a glavom odnosno poslom platio je trener.

Dan nakon poraza u azijskoj Ligi prvaka od iračkog tima Al Quwa Al Jawyia (0:2), Al Ittihad je ostao bez trenera. Otkaz je dobio 49-godišnji Nuno Espirito Santo.

Po okončanju utakmice on je ušao u sukob s glavnom zvijezdom tima, Karimom Benzemom. Pale su teške riječi, a na kraju ga je to koštalo posla.

Trener je navodno rekao Benzemi da je veoma dobar fudbaler, ali da je prilično lijen kada je u pitanju pritisak na protivnika. Francuski napadač je Nunu odgovorio da treba da kritikuje cijeli tim, a ne samo njega.

"Sjajan si igrač, ali izgleda da si previše lijen kada treba napraviti pritisak na rivala", rekao je navodno Santo, na šta je Benzema odgovorio:

Oglasi

"Nemoj pričati samo sa mnom. Pričaj s cijelim timom."

"Ti si vođa tima, primjer za ostale i najvažniji fudbaler. Moraš preuzeti inicijativu i biti primjer svim igračima", rekao je Santo Benzemi.

Bilo kako bilo, Nuno Espirito Santo je sada bivši. Al Ittihad je već krenuo u potragu za novim trenerom.

Kao prva opcija razmatra se Zinedine Zidane, koji bi imao dobru hemiju s Benzemom i Kanteom. Međutim, realnija opcija je dovođenje Laurenta Blanca, koji je bez posla nakon što je napustio Lyon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi