Galtier gospodski spustio francuskoj legendi nakon nevjerovatne izjave o Neymaru

Odgovor Dugarryju

Galtier gospodski spustio francuskoj legendi nakon nevjerovatne izjave o Neymaru

Eldar Ganibegović

Bez Neymara PSG vjerovatno može osvojiti Ligue 1, no njegov izostanak velika je glavobolja zbog takmičenja u Ligi prvaka gdje je PSG mnogo bliže ispadanju negu prolasku među osam najboljih.

Brazilac se povrijedio u duelu protiv Lillea prije dvadesetak dana. Činilo se da neće tako dugo izbivati s terena, no PSG je potvrdio crne vijesti.

"Neymar je imao nekoliko problema s desnim skočnim zglobom posljednjih godina. Nakon posljednje povrede, 20. februara, medicinsko osoblje je preporučilo operaciju kako bi se izbjeglo pogoršanje situacije. Svi konsultovani stručnjaci potvrdili su datu presudu.

Dakle, operacija će biti narednih dana u Dohi. Očekuje se odsustvo od tri ili četiri mjeseca do njegovog povratka na kolektivni trening", objavio je PSG na službenoj stranici.

Tako Neymar neće biti dostupan Galtieru u važnoj utakmici sutra protiv Bayerna gdje Parižani jure zaostatak od jednog gola.

Povodom Neymarove povrede, nevjerovatnu izjavu je dao Christophe Dugarry, svjetski prvak sa Francuskom 1998. godine. On je poručio da je njegova povreda sjajna vijest za PSG.

Oglasi

"Oduševljen sam zbog PSG-a što je Neymar povrijeđen. Mislim da je to nevjerovatna prilika za Christophea Galtiera. U jednom trenutku je trebao imati hrabrosti da skine Neymara, a ovo se čini kao jedino rješenje.

Ovaj tim je mnogo izbalansiraniji u modulu 5-3-2, sa tri veznjaka i Mbappeom i Messijem ispred. PSG će igrati malo niže i na kontranapade. Ova ekipa ne može imati kontrolu sa tri ispred jer kada se izgubi lopta, tri napadača se ne brane i tim je izložen velikoj opasnosti. U 4-3-3 ili 3-4-3, PSG daje previše šansi protivnicima", rekao je Christophe Dugarry.

Sada je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu Bayerna i PSG-a stigao gospodski odgovor od Galtiera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Čitao sam kontroverze oko Neymara. Tužno, to je hendikep za tim. Ove sezone ima 17 golova i 11 asistencija. Tako da to nije dobro za nas, ozbiljno je povrijeđen, a uvijek se ponašao profesionalno", rekao je trener PSG-a na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, utakmica Bayern - PSG igra se sutra od 21 sat, a prvi meč je njemački tim dobio rezultatom 0:1. Strijelac je bio Coman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti