Trener PSG-a imao burnu pressicu: "Vrijeme je da donesem neke odluke!"

Nakon kiksa kod Reimsa

Trener PSG-a imao burnu pressicu: "Vrijeme je da donesem neke odluke!"

E. Ganibegović

PSG je sinoć napravio novi kiks u Ligue 1. Sada im Lens i Marseille našeg Seada Kolašinca dišu za vratom, a poprilično nervozan na press konferenciji nakon utakmice bio je Christophe Galtier, trener Parižana.

U okviru 20. kola francuske Ligue 1 PSG je sinoć remizirao s Reimsom 1:1. Vodili su Parižani pogotkom Neymara od 51. minute, ali je sve presjekao crveni karton Verrattija nekoliko minuta nakon toga.

Do izjednačenja gosti dolaze u petoj minuti sudijske nadoknade kada je strijelac bio Balogun.

PSG je ostao prvi na tabeli s 48 bodova, no Lens im diše za vratom sa samo tri manje, dok Marseille našeg Seada Kolašinca ima 43.

Nakon utakmice je izuzetno ljut na press konferenciji bio Chrostophe Galtier, trener PSG-a. Poručio je da što prije moraju izaći iz zone komfora.

Oglasi

"Ako ste trener, ne možete biti zadovoljni ovakvim rezultatima, ovakvim nastupima, i kolektivno i pojedinačno. Očigledno da ću morati donijeti određene odluke.

Ove sedmice smo radili jako dobro, ali to se nije vidjelo na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu. Moramo učiniti nešto da ponovo stvorimo duh takmičenja zato što smo upali u zonu udobnosti iz koje je teško izaći.

Ja sam odgovoran za ove loše utakmice, ali postoje i individualne odgovornosti za ove nastupe. Trenutno previše igrača nije na potrebnom nivou. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon Svjetskog prvenstva ne možemo biti zadovoljni našim igrama. Moram da donesem određene odluke, koje su potrebne da se nađe taj jak tim, tim koji igra na najvišem nivou. Ne mislim da je to kriza samopouzdanja, već kriza volje. 

Znam da radimo na tome da dovedemo jednog ili dva igrača. Očigledno, trebamo pojačanje. Tražimo drugačijeg ofanzivca od onoga što trenutno imamo u timu, ali moramo uzeti u obzir i ograničenja finansijskog fer-pleja. Iskren sam i kažem da sam tražio da se svaki odlazak igrača nadoknadi transferom", rekao je Christophe Galtier na konferenciji za novinare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi