Inter ostao bez bitnog igrača: "Da, istina je, potpisao sam"

Skriniar ide u Pariz

Inter ostao bez bitnog igrača: "Da, istina je, potpisao sam"

Edmir Škorić

Slovački reprezentativac je medijima u svojoj zemlji otkrio da od ljeta neće biti član Intera, a karijeru nastavlja u bogatom francuskom klubu.

Jučer je objavljeno da je Skriniar već stavio potpis na predugovor s PSG-om, koji ga već duže vremena pokušava dovesti, a sada je to sjajni stoper i sam potvrdio za slovački portal Futbolsfz.sk.

“Da, istina je, ali trenutno ne mogu dati više detalja. Čekam da se dva kluba dogovore", poručio je Skriniar.

Slovak je već jasno dao do znanja da njegova budućnost nije na San Siru, jer je njegov agent objavio da je ponuda za produženje ugovora odbijena.

Ugovor mu ističe 30. juna, tako da Inter pregovara s PSG-om kako bi sklopili ugovor u januaru i izbjegli besplatan odlazak jedne od najvećih zvijedza u timu.

Tvrdi se da Inter traži 20 miliona eura kako bi ga pustio šest mjeseci ranije i odbio je prvobitni prijedlog vrijedan nešto manje od 10 miliona eura, no razgovori se nastavljaju.

Inter je prošlog ljeta odbio ponude PSG-a od preko 60 miliona eura, uvjereni da će potpisati novi ugovor s njima. Sada su u teškoj situaciji i ne preostaje im ništa drugo nego da pokušaju izvući bar djelić novca.

U slučaju da Inter ne pristane na prodaju, morat će Skriniar čekati kraj sezone, a onda kao slobodan igrač i bez odštete potpisati unosan ugovor koji mu je PSG odavno spremio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

PSG ima novca i za "bacanja", no pitanje je isplati li im se sada dati 20 miliona za igrača koji ionako dolazi za par mjeseci bez odštete. Ipak, treba imati na umu da Parižane čekaju teške prepreke u Ligi prvaka, a prva je Bayern u osmini finala.

Možda klub ipak želi pojačati zadnju liniju ove zime, a u tom slučaju će Inter dobiti ono što potražuje, a PSG za jako mali iznos vrhunskog defanzivca na duge staze.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi