Horor prekršaj Verrattija i direktan crveni karton nakon samo 10 minuta na terenu

Ostavio saigrače na cjedilu

Horor prekršaj Verrattija i direktan crveni karton nakon samo 10 minuta na terenu

E. Čaušević

PSG večeras je na svom terenu remizirao protiv Reimsa (1:1) u meču 20. kola francuske Ligue 1, a u centru pažnje našao se italijanski reprezentativac Marco Verratti koji je nakon samo deset minuta na terenu dobio direktan crveni karton.

PSG je kao veliki favorit ušao u večerašnju utakmicu i sigurno da se očekivalo da aktuelni prvak Francuske neće imati toliko problema protiv Reimsa.

No, gosti su u prvom poluvremenu uspjeli da zaključaju svoju mrežu i odole svim napadima domaćeg tima.

Međutim, početkom drugog poluvremena Parižani su poveli sa 1:0. Lopta je došla do Neymara koji je uspio predriblati golmana gostiju i poslati loptu u mrežu za vodstvo PSG-a u 51. minuti.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije hladan tuš na Parku Prinčeva jer je PSG ostao s igračem manje.

U centru pažnje našao se Verratti koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, ali samo deset minuta kasnije morao je napustiti teren.

Verratti je žestoko faulirao jednog igrača Reimsa i sudija mu je prvo pokazao žuti karton, ali je potom dobio poziv iz VAR sobe.

Glavni sudija je vidio kakav prekršaj je napravio Italijan i odlučio je poništiti prvobitnu odluku i nakon toga je pokazao direktan crveni karton veznjaku PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Start Verrattija za direktan crveni karton pogledajte OVDJE.

PSG je pokušao privesti meč kraju, ali u 96. minuti Reims koristi veliku grešku igrača domaćeg tima i preko Baloguna poravnava na 1:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi