Amaterska reakcija PSG-a u 96. minuti zaledila navijače na Parku Prinčeva!

Reims došao do 1:1

Amaterska reakcija PSG-a u 96. minuti zaledila navijače na Parku Prinčeva!

E. Čaušević

PSG je večeras pred svojim navijačima odigrao tek 1:1 protiv Reimsa u meču 20. kola francuske Ligue 1. 

PSG je večeras bio veliki favorit na Parku Prinčeva, ali sigurno da niko nije ni slutio da će gosti na kraju uspjeti da osvoje bod.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imao je Reims koji je zaprijetio u 18. minuti kada je nakon centaršuta glavom pokušao Munetsi, ali je Donnarumma fantastičnom odbranom uspio da spasi Parižane.

PSG je u prvom poluvremenu imao loptu u svom posjedu, ali Reims se odlično branio i stvorio je dosta problema domaćem timu u organizaciji napada.

Za PSG je ovo bilo prvo poluvrijeme za zaborav, ali u drugom poluvremenu domaći su zaigrali nešto bolje.

To se odmah vidjelo i na terenu, te je PSG uspio da konačno slomi otpor Reimsa u 51. minuti. Nakon udarca Messija lopta je sretno došla do Neymara koji je uspio predriblati golmana gostiju i pogoditi za 1:0, a gol pogledajte OVDJE.

Oglasi

No, samo nekoliko minuta kasnije novi problemi za PSG. Marco Verratti je zbog žestokog prekršaja dobio direktan crveni karton nakon što je na terenu bio svega desetak minuta jer je na poluvremenu ušao u igru.

Međutim, PSG je nastavio da dominira što se tiče posjeda i stvorio je nekoliko dobrih prilika preko Hakimija i Messija, ali domaći nisu uspjeli da zabiju drugi gol i riješe pitanje pobjednika.

Kada se očekivao kraj utakmice i pobjeda PSG-a u posljednjim sekundama utakmice Reims je šokirao domaći tim i uspio je da postigne pogodak za 1:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrači PSG-a su već mislili da je meč završen i amaterski su reagovali u 96. minuti kada su se poigravali što su gosti itekako iskoristili. 

Doumbia je poslao sjajnu loptu za Baloguna koji je izašao sam ispred Donnarumme, zaobišao ga i pogodio za 1:1 i veliko slavlje igrača Reimsa. Gol gostiju za konačnih 1:1 pogledajte OVDJE.

Top Komentari

nakopitam
Bez sudija ovi su karrine obicne.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi