Bio je lider i tragičar u epskoj utakmici Mundijala: Nestao je sa scene, Katar mu sada budi emocije

Legendarni fudbaler daleko od svjetske scene

Bio je lider i tragičar u epskoj utakmici Mundijala: Nestao je sa scene, Katar mu sada budi emocije

Haris Zilić

Meč na Mundijalu u Kataru koji će privući dosta pažnje je duel Urugvaja i Gane u trećem kolu grupe H. To će biti i direktan duel za prolazak u osminu finala. Urugvajcima treba trijumf, a Gani jedan bod.

Ove dvije reprezentacije odigrale su jednu epsku utakmicu na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u četvrtini finala.

Luis Suarez je rukom zaustavio čist pogodak Gane, a nakon toga Gana je promašila penal, tačnije neprecizan je bio Gyan Asmoah, da bi onda na penale Urugvaj prošao dalje.

Sigurno će duel u Kataru biti put tenzija, a dok se reprezentativci Gane spremaju za taj duel, sigurno se pitate gdje je danas tragičar iz 2010. godine, legendarni Gyan Asamoah?

Pomenuti napadač ima 37 godina i još nije završio fudbalsku karijeru iako je trenutno bez kluba.

Oglasi

Asamoah se vratio 2020. godine u rodnu Ganu gdje je jednu sezonu nosio dres Legon Citiesa, a sada je ponovo bez kluba.

Pažnju na sebe privukao je 2008. godine kada je igrao u dresu Udinesea, zatim je otišao u Rennes, a onda mu je Mundijal u Južnoj Africi donio transfer u Sunderland gdje se zadržao dvije sezone i nakon toga je jednostavno nestao.

Krenulo je lutanje po egzotičnim ligama, tako je igrao u UAE, Kini, Indiji. Pokušao se vratiti u Evropu 2019. godine, međutim imao je kratku i neuspješnu karijeru u turskom Kayserispru.

Za reprezentaciju Gane odigrao je 107 mečeva i upisao 51 pogodak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ne razmišlja o završetku karijere, čeka ime novog kluba, ponuda nema baš, vjerovatno će negdje završiti u svojoj državi, ali ostat će upamćen kao lider reprezentacije koja je 2010. godine bila hit Svjetskog prvenstva. U međuvremenu polaže i FIFA licencu za trenera.

Nažalost, bio je i tragičar, ali u ranijim izjavama je rekao da se pomirio s tom činjenicom i da je to sve sastavni dio sporta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti