Garcia: Nisam u svađi s Džekom

Roma sutra gostuje u Firenci

Garcia: Nisam u svađi s Džekom

Endin Čaušević

Trener Rome Rudi Garcia izjavio je za italijanske medije da nije u konfliktu sa napadačem Edinom Džekom.

Džeko je na ljeto pojačao rimsku ekipu, a od svog dolaska na Olimpico postigao je samo jedan gol. Bh. kapiten nije igrao u posljednje dvije ligaške utakmice zbog povrede koljena, ali bi mogao sutra konkurisati za prvu ekipu protiv Fiorentine.

Garcia je demantovao navode da je u svađi sa Džekom, te dodao da je Edin odličan igrač i rođeni pobjednik.

„Doveli smo ga jer je kompletan igrač. On nije problem za moje taktike, sretan sam što imam takvog napadača u ekipi. Smiješne su priče da sam u lošim odnosima s njim“, rekao je Garcia, te dodao:

„Džeko bi mogao početi utakmicu protiv Fiorentine od prve minute ili eventualno ući s klupe. Još uvijek nisam odlučio 11 igrača koji će početi utakmicu“.

Francuski stručnjak je dodao da će za sutrašnju utakmicu biti spreman i Daniele De Rossi koji se oporavio od povrede. De Rossi se povrijedio na utakmici Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica između Fiorentine i Rome igra se sutra od 18 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.