Ancelotti: I danas igramo mnogo utakmica
FOTO - EPA

Pozvao UEFA-u i FIFA-u da reaguju

Ancelotti: I danas igramo mnogo utakmica

A. Beganović

U posljednje vrijeme Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) sve više lobira kako bi se Svjetsko prvenstvo igralo svake dvije godine.

Planovi FIFA-e suočeni su sa velikim brojem kritika, a mnogobrojni fudbalski stručnjaci smatraju da se i danas, bez Mundijala svake dvije godine, igra preveliki broj utakmica.

Jedan od njih je i trener Reala, italijanski stručnjak Carlo Ancelotti, koji smatra da FIFA i UEFA po tom pitanju moraju što prije nešto učiniti.

"Mislim da je i danas u kalendaru previše utakmica i to treba popraviti. FIFA i UEFA moraju što prije nešto učiniti po tom pitanju jer igrači su previše umorni, a ako se tako nastavi, onda neće biti utakmica", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trener Reala je istakao i da se njemu kao navijaču sviđa to što se igra i samim tim prenosi veliki broj utakmica, ali da mu kao sudioniku događaja to ne odgovara.

"Danas se igra mnogo utakmica i mnogo ih se prenosi. Meni se kao navijaču to sviđa. Ali kao sudionik događaja, kao trener, smatram da to nije najbolja opcija za treniranje vrhunskih ekipa. Kvaliteta igre u mnogim utakmicama je pala", zaključio je Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

UM1905ZM
Majku **** previse je posla za ljude u Rudniku,za novce koje primate igrali bi vi meni svaki dan po 8 sati minimalno
1 2
Zoilomas
Ma daj sta pricas, jos nabaci tu super smece ligu, Evropsko I Svjetsko svake dvije godine I to je to. Samo sto igracima nisu odobrili slobodnu upotrebu kokaina jer ce samo konj trcati ovoliko a da se ne umori.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi