Dao žmigavac i preticao po punoj liniji: Gol Balea kojeg će navijači Real Madrida zauvijek pamtiti

Srušio Barcelonu u finalu Kupa kralja

Dao žmigavac i preticao po punoj liniji: Gol Balea kojeg će navijači Real Madrida zauvijek pamtiti

Endin Čaušević

Gareth Bale će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Real Madrid.

Bale je na Santiago Bernabeu stigao na ljeto 2013. godine iz Tottenhama za 100 miliona eura kao ogromno pojačanje, ali u kraljevskom klubu nije ispunio baš ono što se od njega očekivalo.

Iako je osvojio s Realom skoro sve što je mogao mnogi su mišljenja da je mogao ostaviti dosta veći trag. Ove sezone odigrao je svega četiri meča i već sada je jasno da će na ljeto promijeniti klub.

Baleu na kraju ove sezone ističe ugovor s Real Madridom i već sada je jasno da u kraljevskom klubu nemaju namjeru da mu ponude nastavak saradnje.

Iako je često bio u sukobu s navijačima koji su mu zviždali zbog loših igara Bale je znao i da zadivi sve svojom igrom. Zabio je nekoliko sjajnih golova, a jedan će se posebno pamtiti još dugo vremena.

To je bilo u finalu Kupa kralja 2014. godine kada su igrali Barcelona i Real Madrid, a na kraju je kraljevski klub slavio sa 2:1 i upravo je Bale bio taj koji je svojim golom donio pobjedu i trofej svom timu.

Bale je gol za pobjedu postigao u 90. minuti, a o njegovom prodoru se i danas priča. On je kao brzi voz prošao pored Marca Bartre koji je pokušao nekako da ga zaustavi i faulira, ali nije uspio.

Velšanin je čak napustio granice terena kako bi pretrčao Bartru i na kraju je izašao sam ispred Pinta i bez problema ga savladao za 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 32-godišnjak je u svojoj dosadašnjoj karijeri za Real Madrid odigrao 255 utakmica i uspio je postići 106 golova i upisati još 67 asistencija.

S Realom je čak četiri puta osvojio Ligu prvaka, dva puta je bio prvak Španije, te je osvojio još četiri titule prvaka svijeta, tri titule španskog Superkupa, tri titule UEFA Superkupa i taj jedan trofej u Kupu kralja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
I da je samo to uradio hvala mu. Razvalio uefalonu i zato naklon.
12 1
denimen9
Lijepa uspomena, ali škaricanje u finalu Lige Prvaka je vrhunac fudbala uopće, bolje od zlatne lopte, koja je izvikana ionako
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi