Xavi otpisao još dvojicu fudbalera Barcelone

Nisu više u planovima

Xavi otpisao još dvojicu fudbalera Barcelone

Endin Čaušević

Trener Barcelone, Xavi Hernandez, će napraviti velike promjene u igračkom kadru na kraju ove sezone.

Barcelona je uspjela dovesti nekoliko pojačanja u januarskom prelaznom roku, ali nije bilo toliko odlazaka koliko se očekivalo.

Ipak, očekuje se da će katalonski klub napraviti velike promjene u igračkom kadru na kraju sezone, a već se zna većina igrača koje je Xavi otpisao.

Španski mediji objavili su da su na ovoj listi sada i dva nova imena, a riječ je o igračima koji su prošli La Masiju, no očito je da nisu uspjeli da se nametnu Xaviju i u većini mečeva griju klupu.

To su Riqui Puig i Oscar Mingueza koji nisu nastupili za Barcelonu u prethodnih šest utakmica. Posljednji nastup imali su prije više od mjesec dana protiv Linaresa, a nakon toga Xavi nije računao na njih.

Mingueza je bio standardan kod Ronalda Koemana, ali se dolaskom Xavija to promijenilo. Za Puiga se očekivalo da će konačno da zaigra kada dođe Xavi i dobio je nekoliko prilika za igru, ali nije opravdao očekivanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Puig je od dolaska Xavija igrao tek 232 minute, dok je Mingueza odigrao 349 minuta. Mingueza je bio u januaru na korak od odlaska na posudbu u Valenciju, ali je to na kraju propalo.

Međutim, sada je jasno da će Puig i Mingueza biti među igračima koji će se naći na transfer listi na kraju ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Sta kaze jeli trava dobra na Camp Nou.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi