Real Madrid potvrdio: Zinedine Zidane više nije trener Kraljeva!
Foto - EPA

Napušta klub

Real Madrid potvrdio: Zinedine Zidane više nije trener Kraljeva! · Zvanično

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane više nije trener Real Madrida.

Kao što su to prenijeli brojni evropski mediji, Zidane je odlučio da napusti klupu španskog velikana i sada je stigla zvanična potvrda kluba.

"Real Madrid objavljuje da je Zinedine Zidane odlučio da napusti mjesto trenera našeg kluba", navodi se u saopštenju Reala i nastavlja se:

"Poštujemo njegovu odluku i zahvalni smo mu na profesionalizmu i posvećenosti svih ovih godina. Zidane je legenda Real Madrida i to će biti i dalje. Zna da je u našem srcu i Real Madrid će uvijek biti njegov dom".

Ovo je legendarnom francuskom stručnjaku bio drugi mandat na klupi kraljevskog kluba, a započeo ga je u martu 2019. godine.

Oglasi

Ipak, za razliku od prvog (2016-2018) u kojem je osvojio tri trofeja Lige prvaka, La Ligu, dve UEFA i španska Superkupa, te FIFA svjetsko prvenstvo za klubove, ovog puta je došao samo jedan trofej.

Real je pod njegovim vodstvom prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije, dok su ove sezone ostali bez trofeja.

Zidane je Real vodio u 263 utakmice u dva mandata. Od tog broja dobio je 174 meča, 53 puta su utakmice završavale neriješeno i doživio je samo 36 poraza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Krajevi su u potrazi za novim trenerom i ostaje nam da vidimo koga će Florentino Perez na kraju izabrati. Glavna želja bio je Max Allegri, ali je Italijan odlučio da se vrati u Juventus.

Pored njega sa klupom Reala povezuju se Antonio Conte i Raul Gonzalez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Sve najbolje LEGENDO!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi