"Gareth Bale ima neobičnu genetiku, najbolji je atleta kojeg sam vidio"

Nekadašnji klupski doktor Reala o Velšaninu

"Gareth Bale ima neobičnu genetiku, najbolji je atleta kojeg sam vidio"

Nekadašnji klupski doktor Real Madrida Jesus Olmo je u razgovoru za španski magazin Ideal govorio o izazovima sa kojima se susretao tokom karijere u sportu, pa i pojedinačnim igračima.

Posebno je apostrofirao Garetha Balea, fudbalera Real Madrida kojeg smatra "vjerovatno najboljim atletom kojeg je vidio u životu".

Garethu Baleu je svojevremeno upravo kombinacija fizičkih predispozicija i fudbalskog znanja osigurala astronomski transfer u Real Madrid. Međutim, Velšanin se nikada nije potpuno uklopio u Realu, a već neko vrijeme je potpuno u drugom planu.

To, međutim, nema nikakve veze sa onime o čemu je govorio Olmo.

"Vjerovatno najbolji atleta kojeg sam ikada vidio je Gareth Bale", rekao je Olmo, pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je prirodni sportaš koji može briljirati u praktično svakom sportu. Posjeduje neobičnu genetiku, atletske sposobnosti i rekao bih tehničko umijeće".

I zaista, Bale je visok, snažan i vanserijski brz, a da nije bilo povreda i ostalih problema koji su ga pratili tokom karijere imao je potenecijal da postane jedan od najboljih na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Usein Bolt je najbrzi i mnogo jaci, ali nije za top fudbala..Bale jeste brz, zilav, ali nije ni blizo neke atlete, kako ovaj kaze...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi