Odveo Vels na Svjetsko prvenstvo, konačno se razišao s Realom pa progovorio o nastavku karijere

Bale na prekretnici

Odveo Vels na Svjetsko prvenstvo, konačno se razišao s Realom pa progovorio o nastavku karijere

E. Ganibegović

Gareth Bale najzaslužniji je što će se Vels nakon 64 godine naći na Svjetskom prvenstvu. 

Jučer je u finalu baraža za Mundijal u Kataru izveo slobodnjak, loptu je dirao Yarmolenko i sproveo je u vlastitu mrežu za veliku pobjedu Velsa.

Nakon devet godina ovaj fudbaler za kojeg se u posljednje vrijeme vežu mnoge kontroverze, napustit će Real Madrid, te je mnogo upitnika u vezi nastavka njegove karijere.

"Biti dio historije kluba i postići ono što smo postigli dok sam bio igrač Real Madrida bilo je nevjerovatno iskustvo koje nikada neću zaboraviti", napisao je Bale na Instagramu, zahvalivši se navijačima Real Madrida.

Novinari su velšku zvijezdu pitali gdje će igrati sljedeće sezone. Ne zna, ali niti ne brine za svoju budućnost.

"Imam mnogo ponuda. Fokusiran sam na igru i ne moram brinuti ni o čemu drugom. Hoću li igrati izvan Evrope? Ne nužno", rekao je Bale. 

Oglasi

Svjetski mediji javljaju da ima tri izgledne opcije. 

Jedna od njih je i mogući povratak u Vels gdje bi mogao nastupiti u Cardiff Cityju. Jonathan Barnett, odgovoran za Baleove interese, nije isključio takvu mogućnost.

"U novom klubu finansije neće doći u obzir, jer je Bale već mnogo zaradio. On je vjerovatno najbogatiji fudbaler kojeg je Engleska proizvela. Cardiff ima mnogo prednosti jer Gareth dolazi iz Velsa. S njegove tačke gledišta, ova opcija bi se mogla svidjeti, ali želim naglasiti da je to moje mišljenje", rekao je Barnett u intervjuu za WalesOnline.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Druga mogućnost je igranje u MLS-u za DC United. Razmišlja se i o povratku u Englesku, gdje bi Gareth Bale mogao preći u Tottenham ili Newcastle United.

Inače, Bale i Vels će u Kataru nastupiti u grupi B zajedno sa selekcijama Engleske, SAD i Irana. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amazon63
Boli ga ona stvar za klubove ali zato za državu igra životom i tako treba. Zaradio koliko treba i sad igra pa EP i SP sa Welsom i uživa,pametan.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi