Ovo je detalj zbog kojeg je Ukrajina na nogama: Je li im ukraden nastup na Svjetskom prvenstvu?

Vels se plasirao u Katar

Ovo je detalj zbog kojeg je Ukrajina na nogama: Je li im ukraden nastup na Svjetskom prvenstvu?

E. Ganibegović

Fudbalska reprezetacija Ukrajine jučer je poražena od Velsa s 1:0 u finalu baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Presudio je autogol Yarmolenka nakon što je Bale uputio jedan šut iz slobodnog udarca. 

Ukrajinski mediji najviše nakon poraza krive upravo Yarmolenka te španskog sudiju Lahoza koji nije svirao penal za Ukrajinu krajem prvog poluvremena.

Ukrajina je od samog početka nametnula svoj stil igre i pokušala što prije postići gol. Jednu od sjajnih prilika imao je Roman Yaremczuk, no njegov udarac brani Wayne Hennessey.

Vels je nakon toga u 34. minuti stigao do vodstva preko Yarmolenka već spomenutim autogolom, a onda šok za Ukrajince.

U 41. minuti vodila se velika polemika. Andriy Yarmolenko se izborio s Joeom Allenom za loptu i pao u kaznenom prostoru nakon što ga je udario Velšanin, a ponovljeni snimci su jasno upućivali na to da je Ukrajina trebala dobiti jedanaesterac.

Mateu Lahoz čekao je odluku VAR sistema i u konačnici nije dodijelio jedanaesterac gostima. Yarmolenko se samo nasmijao na ovu sudačku odluku, jer je znao da je Španac napravio veliku grešku.

Pogledajte o čemu se radi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[twitter]https://twitter.com/SportySuz21/status/1533490828009668612?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1533490828009668612%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport.pl%2Fpilka%2F76494628546047ukraina-oszukana-gigantyczna-kontrowersja-w-decydujacym-meczu.html[/twitter]

Reprezentacija Velsa se tako nakon 64 godine prvi put plasirala na Mundijal, a tamo će igrati u grupi B gdje se još nalaze Engleska, SAD i Iran.

Top Komentari

koraj
Kmekavci!!!
1 5
VenamaHrabrih
Da je pravde, utakmica je trebala početi rezultatom 3:0 za Ukrainu. Umjesto himne obje reprezentacije, trebalo je intonirati pjesmu pobjednicu Eurosonga 2x, ali pod uslovom da pjeva cijeli stadion. Bez toga, registrovati početnim + službenim rezultatom.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti