Bale na sedmom nebu, velika tragedija za Ukrajince

Odigran baraž

Bale na sedmom nebu, velika tragedija za Ukrajince

A. Čaušević

Vels je posljednji predstavnika Evrope na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Reprezentacija Velsa će nakon 64 godine igrati na Mundijalu pošto je u play-offu baraža sa minimalnih 1:0 pobijedila Ukrajinu.

Pobjednik je odlučen krajem prvog poluvreman i to autogolom. Dojam je da su Ukrajinci bili bolji rival, ali se na kraju nisu radovali.

Igrala se 34. minuta kada je Bale šutirao iz slobodnjaka, a nesretni Yarmolenko zatresao vlastitu mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Inače, drugo poluvrijeme je bilo znatno uzbudljivije nego prvo. Bale i Ramsey su mogli postići drugi gol za domaće.

Imali su Ukrajinci niz izglednih situacija, čak su uputili 24 šuta prema protivničkom golu, ali je večeras raspoloženi golman Hennessey branio odlično.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Obzirom na sve prikazano i propuštene šanse Ukrajina će sigurno imati za čim da žali, dok Velšane sigurno čeka velika zabava i čekiranje karti za Katar.

Na Svjetskom prvenstvu Vels će igrati u grupi sa Engleskom, Iranom i SAD-om te će sigurno imati svoje šanse da prođe u nokaut fazu.

Top Komentari

pitariistok
Svaka cast Velsanima...dosta mi je vise ovih "kmekavaca" ...da su prosli na SP odmah bi onaj kmekavac Zelenski se oglasio. Ovako Velsani zasluzeno iskrneo prosli... Da nagalasim da mi je zao raje u Ukrajini sto gine,hebem rusima ja realno od do...al malo su poceli svi pretjerivati sa favorizovanjem ukrajinaca u svim sferama
7 8
aladd0n
Fala bogu pa ispadose ukrainci…. Ne moze na guzove i sirotinju sve
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti