Gareth Bale nikad nije bio bliži odlasku iz Real Madrida
Foto - EPA

Našao se čovjek koji ga želi

Gareth Bale nikad nije bio bliži odlasku iz Real Madrida

M. Šljivak

Gareth Bale nikad nije bio bliži odlasku iz Real Madrida.

Velšanin je odavno već otpisan kod Zinedinea Zidanea. Ne igra, više je na tribinama nego u timu, ali s obzirom na unosan ugovor kojeg ima, nije se bunio previše što ne igra.

Međutim, čini se kako bi sagi između Balea i Reala mogao doći kraj. Španski mediji iz izvora bliskih kraljevskom klubu dobili su informaciju kako bi saradnja između dvije strane mogla biti okončana jako brzo.

Navodno, ekipa Tottenhama je spremna da vrati Balea u svoje redove. Jose Mourinho želi Velšanina u svom timu, a i rukovodstvo kluba je spremno da mu ispuni želju.

Ako se ovaj transfer na kraju zaista i dogodi bit će to povratak Balea u dres Spursa nakon sedam godina. On je 2013. godine iz ovog kluba otišao u Real za rekordnih 100 miliona eura i u Madridu je osvojio apsolutno sve.

Međutim, klub ga je precrtao odavno. Bale protekle sezone gotovo da nije ni igrao i saopšteno mu je da se na njega više ne računa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije previše Bale za to mario. Njemu je bilo bitno da prima ogromnu platu od oko 20 miliona eura godišnje, a Real ga se silno želio otarasiti.

Prema svemu sudeći u tome su i uspjeli i Bale bi se mogao vratiti u klub za kojeg je odigrao 203 utakmice i postigao 55 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi