Luka Modrić otkrio kako se tajno sastao s Abramovičem na jahti

Chelsea je želio da dovede veznjaka

Luka Modrić otkrio kako se tajno sastao s Abramovičem na jahti

S. Bošković

Luka Modrić je danas fudbaler Real Madrida u koji je stigao iz Tottenhama, no njegova fudbalska priča lako je mogla da bude drugačija.

Naime, 2011. godine Chelsea je bio zainteresiran za dovođenje hrvatskog fudbalera, a Modrić i vlasnik Chelseaja Roman Abramovič su se i sastali na jahti ruskog oligarha u Azurnoj obali.

Luka Modrić sad je i otkrio detalje tog sastanka, a poduzete se bile sve mjere kako se ništa ne bi saznalo.

Na kraju sezone 2010/2011 Modrić je odletio u Cannes kako bi razgovarao o potencijalnom transferu, te je to opisao u svojoj biografiji, u odlomku koji je izvukao The Guardian.

Ovaj veznjak objasnio je kako je sletio u Cannes, te se vozio 48 kilometara do Nice u automobilu sa zatamnjenim staklima. Nakon toga je prebačen u brzi čamac, a oko njega je bio tim tjelohranitelja Abramoviča.

Iz čamca Modrić je otišao u multimilijunsku jahtu na Azurnoj obali u Francuskoj rivijeri.

"Bilo je veoma uzbudljivo. Oko 20 ljudi koji su bili članovi osiguranja su nas dočekali na brodu", kaže Modrić.

"Sve je bio brzo i dobro organizirano. Samo što smo ugodno sjeli za jedan od luksuznih stolova došao je Abramovič". 

S ruskim biznismenom bila je i njegova žena Dasha, te njihov sin, a Modrić je primijetio koliko je osiguranje bilo uvježbano. Nakon toga sve je bilo čisto poslovno.

"Znamo da si kvalitetan igrač. Želio bih da te dovedem u Chelsea", rekao je Abramovič, te nastavio:

"Da li misliš da će se Tottenham odupirati transferu? Hoće li se boriti za tvoj ostanak".

Chelsea je i prije želio da dovede Modrića, no on je otišao i Tottenham, čiji se vlasnik Daniel Levy ne odriče kvalitetnih igrača veoma lako.

"Mislim da će pregovori biti teški", odgovorio je Modrić koji je želio da pređe u klub s većim ambicijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Modrić na jahtu nije došao sam, s njim je bila njegova žena Vanja Bosnić, te tim menadžera, a ovaj fudbaler kaže da je sastanak bio veoma kratak. Nakon razgovora Abramovič je otišao, no ponudio im je da ostanu i plivaju ako žele, ali Modrić je odlučio da veoma brzo napusti jahtu.

Nakon sastanka Chelsea je Tottenhamu poslao nekoliko ponuda za sjajnog veznjaka, ali Levy nije bio spreman da ga proda. Modrić je ostao u klubu još jednu godinu, kad je za oko 30 miliona funti prešao u Real Madrid.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi