Sizifov posao, ali ne i nemoguća misija

Real ne želi odustati od Pogbe

Sizifov posao, ali ne i nemoguća misija

E. Škorić

Francuski trener Zinedine Zidane želi Paula Pogbu i to ne krije, ali svjestan je da je to jako težak "operativni zahvat".

Real na ljeto planira da dovede nekoliko velikih imena, a jedna od primarnih meta je Pogba. Sjajni veznjak Manchester Uniteda osvojio je prošlog ljeta Svjetskog prvenstva, igrao je sjajno u posljednje vrijeme na Old Traffordu, ali postoje stvari koje bi mogle spriječiti njegov transfer u Real.

United, Mino Raiola i nogometna plaća. To su faktori, piše AS, koji će odlučiti Dakle, prvo je potrebno nagovoriti United da pusti Pogbu, drugo dogovoriti detalje s njegovim agentom koji slovi za jako 'teškog' pregovarača, a treće je ponuditi Pogbi plaću koja bi zadovoljila njegove apetite.

Pogba ima 17 miliona eura godišnje u Manchester Unitedu i ako mu Real samo to ponudi, bit će najplaćeniji igrač Madriđana, pošto Bale zarađuje 15, a Sergio Ramos 11.8 miliona eura.

Ne treba ni napominjati koliko bi to teško palo drugim Realovim zvijezdama, kada bi Pogba tek došao i dobio puno više novca.

Imao bi, primjerice, duplo više od Raphaela Varanea, sunarodnjaka i stopera Reala koji je nedavno zatražio da ode iz kluba upravo nezadovoljan financijskim aspektom.

Uz to, United neće lako pustiti Pogbu i to je jasno kao dan, a Raiola i Real Madrid odavno nisu u najboljim odnosima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postoji serija problema i prepreka za transfer Pogbe u Madrid, ali Zidane će probati da ih sve premosti i na kraju dovede veznjaka u svoje redove. Ako ne uspije, alterantiva bi mogao da bude Miralem Pjanić iz Juventusa.

Eden Hazard, Kylian Mbappe također se spominju kao pojačanja za Reala idućeg ljeta i čini se da Real ide tamo gdje mnogi ne bi - glavom kroz zid. Radi se ipak o najboljim igračima svijeta čije dovođenje predstavlja Sizifov posao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi