Gareth Bale razočaran navijačima Real Madrida: "Zviždi mi 80.000 navijača jer ne igram dobro"

Smatra da to još više odmaže igraču

Gareth Bale razočaran navijačima Real Madrida: "Zviždi mi 80.000 navijača jer ne igram dobro"

E. Čaušević

Gareth Bale se već nekoliko godina nalazi u bizarnoj situaciju u Real Madridu gdje su navijači ovog kluba otvoreno pokazali da su protiv njega.

Bale je u kraljevski klub stigao prije sedam godina kao veliko pojačanje iz Tottenhama, ali čini se da nije uspio da opravda očekivanja. Za njega su problemi počeli još prije dvije godine kada su mu navijači na Santiago Bernabeu počeli zviždati iz utakmice u utakmicu.

Velšanin se tako našao i u nemiliosti Zinedinea Zidanea, te je prethodnih utakmica većinom sjedio na tribinama. Čini se da u Realu svi žele da Bale napusti klub, ali on kao da iz inata to neće da uradi.

Bale je nakon svega govorio i o odnosu s navijačima Reala, te je poručio da mu nije jasno kako domaći navijači ne shvataju da zvižducima prema svom igraču ne mogu donijeti ništa dobrog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dešava se da mi zviždi 80.000 ljudi na stadionu jer ne igram dobro. Prvi put je bilo ono 'Uh, šta je ovo', te sigurno da to ne može pomoći vašem samopouzdanju. Najveće pitanje je, odnosno ono što ne razumijem, zašto navijači to rade. Ako nekom igraču ne ide dobro navijaču trebaju stati iza njega i dati mu podršku kako bi on bio bolji. No, meni se dešava suprotno konstantno zvižde i iz utakmice u utakmicu se osjećam sve gore. Neshvatljivo mi je sve to", poručio je Bale.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Nije problem kad ne ide al je problem kad se izjavi da je golf veci prioritet od kluba, pa je problem kad se ode prije kraja utakmice, pa je problem kad se spava ili igra na "klupi" za rezerve...
7 1
Salihović23
Zviždali su i mnogo boljim o njega, svejedno nisu kukali već su se trudili da zviždanje pretvore u aplauze (a kao najplaceniji igrač, bi definitivno to trebo uradit). I, Bale je po svemu legenda Reala, samo ne po ponašanju, i zato ga nikad neće lijepo dočekat na Bernabeu, kao ostale legende, naravno ako stvari ostanu ovako... A teško da će se promjenit.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi