Zovu ga Profesor zbog serije "La Casa de Papel": Igrao u Realu, s 25 godina htio prekinuti karijeru

U Poljskoj oživio karijeru

Zovu ga Profesor zbog serije "La Casa de Papel": Igrao u Realu, s 25 godina htio prekinuti karijeru

E. Škorić

Dani Ramirez je u 25. godini razmišljao o nogometnoj mirovini, ali odlučio je da da još nije kraj i to se ispostavilo pametnim i dobrim potezom.

Ramirez ima 28 godina i rođen je u Leganesu, a kao 17-godišnjak je došao u Real Madrid jer se smatrao velikim talentom. Nekoliko nekoliko sezona nastupanja za rezerve i omladinske timove kraljevskog kluba, prešao je u Valenciju B, pa Getafe B...

Suđeni su mu bili rezervni timovi, pa je u 25. godini, dakle prije tri godine, došao na ideju da je ipak najbolje da okonča karijeru. No, nakon što je zaigrao nogomet u jednoj amaterskoj madridskoj ekipi, iznenada je došao poziv iz Poljske.

Prvo manje poznati Stomil Olsztyn, pa LKS Lodz i na kraju je ove zime potpisao za Lech. U Poljskoj je odigrao 36 utakmmica i postigao je 12 golova uz 10 asistencija.

Ono što je zanimljivo, a što je sam otkrio novinarima u Španiji, ima nadimak "La Casa de Papel" (Kuća od papira, op.a) po čuvenoj madridskoj seriji koja je postala najgledanija na Netflixu protekle dvije godine.

"Zvali su me La Casa de Papel jer je tamo ta serija jako popularna. A ja sam, poput profesora iz spomenute serije, vukao konopce i držao cijeli tim", kazao je uz smijeh.

Sada igra u Poznanu pred 40.000 ljudi, a prije samo tri godine... "Bio sam nogometno mrtav, bez kluba, bez ikakve nade. Ljudi su smatrali da nešto nije u redu sa mnom jer nisam dobijao priliku u Madridu, Valenciji i Getafeu. Postao sam depresivan, niko nije htio da me potpiše, a onda mi je stigla poruka na Facebooku da je jedan drugoligaš iz Poljske spreman da me potpiše", prisjetio se.

Dobre igre u Poljskoj donijele su mu mnoge ponude ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam ponude MLS-a i jedan iz Azerbejdžana koji su mi platili puno više, ali ja sam tamo gdje želim biti, vrlo sam sretan".

"Mnogi vjeruju da je nogomet ono što se događa s Mbappéom, da neko u njegovoj dobi zarađuje bogatstvo. Normalno je da vam nogomet daje mnoge stvari, ali morate mnogo da se borite. To je lekcija koju je Profesor (misli na glavnog lica iz serije La Casa de Papel) svima dijelio. Nema predaje!", zaključio je.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RollingBlunt
Waooo, stvarno je ovo, waooo , nemam rijeci, bravo na istrazivanju
2 0
Benjamingst
Nikad cuo za ovoga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti